Onnistumisia ja oppirahoja

Podcast yrittäjyydestä

Kuinka yritys löytää kilpailuedun verkkokauppamaailmassa? Miten kasvaa kannattavasti? Mitä jokaisen yrittäjän kannattaa tehdä somessa?

Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan kuusiosaisessa podcast-sarjassa, jota luotsaa organisaatiopsykologi ja työyhteisövalmentaja Jaakko Sahimaa. Kuuntele ja poimi vinkit talteen! 


Podcast image
6. jakso 12.11.2020

Yrityksen taloudenhallinta ja verosuunnittelu

Johanna Vuorto-Honkala | EMU Growth Partners


Kauden viimeisessä jaksossa pureudutaan yrityksen taloudenhallintaan ja verotukseen alan huippuasiantuntijan Johanna Vuorto-Honkalan kanssa. Mitä jokaisen yrittäjän pitäisi ymmärtää taloudenhallinnasta? Voiko kaiken taloudenhallinnan ulkoistaa kumppanille eli hyvälle kirjanpitäjälle? Entä mitä veroja yrityksen pitää maksaa, ja miten verosuunnittelu vaikuttaa yrittäjän käteen jäävään osuuteen?  


5. jakso | 5.11.2020

Yrityksen kasvu ja yrittäjän työnkuvan muutos 

Akseli Herlevi | Naughty BRGR


Akseli Herlevin Naughty BRGR -ravintolaketju kasvaa, vaikka uuden ravintolan avaaminen tässä ajankohdassa kuulostaa äkkiseltään uhkarohkealta. Sen vuoksi kutsuimme Akselin keskustelemaan siitä, miksi kasvua kannattaa hakea, mitä mahdollisuuksia kasvu tarjoaa ja mitä haasteita yritystoiminnan laajentuminen voi tuoda tullessaan. 

Spotify image

Podcast image
4. jakso | to 29.11.

Pelot yrittäjyydessä

Sebastian Heinrichs | Freska


Miten yrittäjyyteen vääjäämättä kuuluvan pelon kanssa oppii elämään, ja miksi pelot on tärkeää asettaa oikeisiin mittasuhteisiin? Freskan Sebastian Heinrichs käy Jaakon kanssa läpi keinoja pelkojen voittamiseen ja päätöksentekokyvyn teroittamiseen. Sebastian paljastaa myös, mikä hänen mielestään on ollut pelottavaa yrittäjäuran alkutaipaleella ja mikä saa edelleen kansainvälistyneen, huimaa kasvua tehneen toimitusjohtajan sykkeen kiihtymään.


3. jakso | 22.10.2020

Somen hyödyt ja haasteet 

Ulla​ Vartiainen | Asennemedia


Vaikuttajamarkkinoinnin edelläkävijätoimisto Asennemedian toimitusjohtaja Ulla Vartiainen vastaa Jaakon kysymyksiin yrityksen markkinoinnista sosiaalisessa mediassa. Mikä on kaiken sometekemisen punainen lanka, kuinka mahdollisista somemyrskyistä selvitään ja millaisia satsauksia somen tekeminen yrittäjältä vaatii? Ulla myös paljastaa, miten Asennemedian omaa somea tehdään ja mitä hyötyjä pitkäjänteisestä sometekemisestä on saatu.

Spotify image

Podcast image
2. jakso | 15.10.2020

Yrittäjän hyvinvointi ja jaksaminen

Hanna Rinta​ | FirstBeat 


Suomalaisten yrittäjien hyvinvoinnissa on parantamisen varaa, mutta mistä löytää aikaa oman terveydentilan parantamiseen? Hyvinvointianalyyseja sykevälimittausten pohjalta toteuttavan Firstbeatin Hanna Rinnan haastattelussa selvitetään, mitä yrittäjän kannattaa ottaa huomioon arjen hyvinvoinnissaan ja mitä tehoton työnteko maksaa yritykselle. 


1. jakso | 8.10.2020

Luottamus ja verkkokauppa

Tommi Lähde | The Other Danish Guy


Tommi Lähde
on luotsannut miesten alusvaatteita myyvästä The Other Danish Guy -verkkokaupasta jo käsitteen. Tommi kertoo, mikä merkitys luottamuksella on yritystoiminnassa ja miten luottamusta rakennetaan verkkokaupassa, kun henkilökohtaisia kohtaamisia asiakkaiden kanssa ei ole. Tässä jaksossa selviää myös, miksi Central Parkilla on tärkeä merkitys suomalaisessa kalsaribisneksessä.

Spotify image
Episode teaser image

Tulevat jaksot – uusi jakso torstaisin


To 12.11. Yrityksen verotus
Johanna Vuorto-Honkala​ | TT Valmennus

Tilaa pk-yrittäjien uutiskirjeemme

Haluatko saada tietoa palveluistamme ja vinkkejä yrittäjyyteen suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Spotify image

Juontajana Jaakko Sahimaa 

Jaakko on varsinainen monitoimimies: yrittäjä, organisaatiopsykologi, työyhteisövalmentaja, tietokirjailija ja ties mitä. Podcastissa Jaakko metsästää konkreettisia vinkkejä hyvään ja onnistuneeseen yrittäjyyteen yhdessä mielenkiintoisten yrittäjävieraiden kanssa.